Voordat we tot een opdrachtovereenkomst komen, gaan we samen kijken wat de wensen zijn van jullie beeld. We kijken naar de beste houding, grootte en welke vorm het beeld gaat krijgen. Ook kijken we naar de materialen en gekozen afwerkingen. Ieder beeld is uniek door jullie persoonlijke wensen.  Pas als we 100% tevreden zijn zetten wij alle wensen op papier.

Bodycasting Friesland ByFem handbeeld 3d liefde geluk rouw afscheid handen tastbare herinnering

Het maken van de mal

Voor het het maken van een mal gebruiken wij medisch geteste, huidvriendelijke gel. Deze is gemaakt van algen, een zuiver natuurproduct gemaakt van zeewier. Deze rubberachtige substantie is veilig voor de (gevoelige) huid, sieraden en voor dieren. Het voelt wat warm en prettig aan en zal binnen een paar minuten in een unieke gedetailleerde mal vormen. Deze mal kan maar één keer gebruikt worden, hierdoor blijven alle beelden uniek.

Bodycasting Friesland lifecasting werkwijze tastbare herinneringen handbeelden trouwen huwelijk baby afscheid rouw

Afwerken

Dit nauwkeurige proces moet het liefst zo snel mogelijk worden voltooid voor het mooiste resultaat. Wij gieten de beelden in een speciale hars. Wij gebruiken geen gips, omdat dit erg kwetsbaar en poreus is. Onze hars is milieuvriendelijk, brandwerend en heeft goede weerbestendige eigenschappen, stoot en kras vast. Na een drogingsproces van een aantal uren kan het beeld uit de mal gehaald worden. Dit blijft ook voor ons altijd weer een spannend moment. Wanneer het beeld de kans heeft gehad om goed uit te harden, gaan we het beeld bewerken naar jouw persoonlijk gekozen wensen. Alles is handwerk en we gaan alleen voor het beste resultaat.

Bodycasting Friesland Nederland ByFem 3d handbeelden afwerken hars liefde verdriet rouw geluk uniek tastbaar borst beeld

Onthulling

Wanneer wij helemaal klaar zijn en alle puntjes op de i staan, kijken we uit naar het allermooiste en spannendste moment: de onthulling. Elke keer wanneer de klant het beeld komt ophalen, geeft dit ons kippenvel. Herkenning, bewondering, stilte, ontroering, een traan of een brede glimlach zijn zomaar wat emoties waar wij dit allemaal voor doen. Ons doel is tastbare herinneringen maken die met de tijd steeds specialer zal worden.

Bodycasting Lifecasting 3d Handbeeld Tastbare herinnering Liefde Geluk Trots Touw Afscheid Verdriet Rouw Bodycasting ByFem Friesland Groningen Drenthe